top of page
Ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen
Ademhaling

Ademhalen. Het klinkt zo eenvoudig en vanzelfsprekend. Maar wist je dat je door verkeerd adem te halen veel klachten kunt krijgen? Door ondiep en te snel ademhalen verbruikt het lichaam zoveel energie dat je er zelfs ziek van kunt worden of veel moeite kunt hebben met afvallen. De meest voorkomende klachten door verkeerd ademhalen zijn spierspanning in de nek/schouders, vermoeidheid, zuchten of gapen, hartkloppingen en gejaagdheid.

Een normaal ademtempo is 6 to 8 keer per minuut. Tel zelf maar eens bij jezelf hoe vaak je ademhaalt in een minuut. 12 tot 25 keer zijn geen uitzonderingen. Maar dat is net zo vaak als wanneer je hard tegen de wind in zou fietsen of stevig doorlopen. En dat de hele dag door...! Dat verbruikt onnodig veel energie en dat gaat ten koste van andere lichaamsprocessen.

Laat mij je helpen de oorzaak van jouw klachten te achterhalen zodat je snel weer beter in je vel zit.

 

Ontspanning

Stress wordt veroorzaakt door elke verandering die zorgt dat iemand fysiek of emotioneel niet goed in zijn vel zit. En soms lost het zich vanzelf wel weer op, maar soms is het gewoon te veel. En wat dan? Er over praten? Wat vaker sporten? Ziek thuis blijven?

Een goede coach helpt je verder. Verder kijken en zoeken naar een antwoord, een oplossing. Want als je het met denken had kunnen oplossen , dan had je dat waarschijnlijk allang gedaan. Of niet?

Lichamelijk ontspannen helpt soms al. Maar in combinatie met coaching wordt het nóg effectiever en lacht het leven je snel weer toe. Breng je leven weer in balans!

bottom of page