top of page
Massages

Ontspanningsmassage

 

 

Een ontspanningsmassage wordt gegeven op een massagetafel en daarbij wordt gebruik gemaakt van massageolie. Een massage helpt om rust in te bouwen in je leven, even helemaal niets hoeven, een moment van verzorging en ontspanning. Zo neem je even afstand van je dagelijkse bezigheden en kun je je leven in balans houden.

Deze massage is ideaal om eens even goed te ontspannen en de spieren los te kneden. De intensiteit wordt door jou zelf bepaald, van zacht, ontspannend tot stevig en intensief en alles daar tussenin. Ontspanning blijft echter het hoofddoel.

Je kunt de massage boeken voor 20, 40 of 60 minuten.

 

 

Hot Stone Massage

Hot stone massage

 

Een hot stone massage geeft je het ultieme ontspannen gevoel doordat je gemasseerd wordt met warme basalt stenen. Het lichaam wordt met de handen gemasseerd, maar vooral met de hete stenen. Dat geeft een weldadige ontspanning,  doordat de warmte diep doordringt in de weefsels. Ook stimuleert deze massage de bloed- en lymfestroom. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage, maar ook door de warmte. Na elk gemasseerd lichaamsdeel wordt er een warme steen op het lichaam achter gelaten. Zo kun je na afloop nog even heerlijk nagenieten van de massage. De massage duurt 40 minuten, maar kan verlengd worden naar een uur. 

 


 

Cupping massage

Cupping is een massagetechniek met een zeer effectieve dieptewerking op onderliggende weefsels. Spieren en de huid krijgen een betere doorbloeding wat bijdraagt tot en algeheel gevoel van ontspanning na de behandeling. Ook het lymfestelsel wordt gestimuleerd waardoor toxische stoffen sneller worden afgevoerd en het immuunsysteem een boost krijgt. Cupping heeft ook een gunstig effect op het zenuwstelsel en de energiebanen. Je zult je veel vitaler voelen en er is meer harmonie tussen lichaam en geest. 

Een cupping massage kan als intens worden ervaren. Maar zeker als je klachten hebt als spanning, stress, spierpijn, hoofdpijn of duizeligheid dan is cupping aan te raden. 

Vlindermassage

 

Vlindermassage is een eenvoudige, zachte en subtiele massage van de rug die diep inwerkt op het centrale zenuwstelsel. Deze massage zorgt niet alleen voor diepe ontspanning, maar herstelt ook het evenwicht in het lichaam en nodigt het lichaam uit blokkades en oude spanningen los te laten. Ook de blaasmeridiaan wordt meegenomen. Via de blaasmeridiaan worden o.a. losgekomen spanningen en afvalstoffen afgevoerd....

 

De doelstelling van vlindermassage is het prikkelen van de zenuwbanen. Dat kan leiden tot:
*.meer rust, gevoel van veiligheid en geborgenheid
* verminderd stress
* verlicht pijn
*.loslaten van spierknopen en spierspanning
* bevorderen van genezing
* herkennen van spanning in je lichaam

CuppingMassage-770x434.jpg
Tantrische massages

Wat houdt een tantra massage in?  

Tantramassage heeft als doel het leren genieten van het eigen lichaam en de levensenergie opwekken en laten stromen. Door de energie weer vrijer te laten stromen kunnen blokkades worden opgeheven en voelt het lichaam, maar ook het hoofd, weer meer ontspannen aan. Ook gaat tantra over de verbinding met elkaar en met jezelf en het vergroten van het bewustzijn. In verbinding met elkaar en met liefdevolle aandacht kan het hele lichaam worden aangeraakt. Wensen en verlangens mogen vooraf kenbaar worden gemaakt al mogen deze te allen tijde veranderd worden. want ook dat hoort bij tantra. Wat wil ik? Waar heb ik behoefte aan? Hoe wil ik worden aangeraakt? En daar altijd open in blijven en leren wat voor jou werkt. 

Belangrijk is dat er een veilig kader wordt gecreëerd voor zowel de gever als de ontvanger van de massage. De setting zal open, eerlijk en ingetogen zijn. Door de vrij stromende energie kan de massage een sensueel gevoel opwekken, maar de massage zal nooit een seksueel karakter krijgen. 

Om het gevoel van veiligheid te versterken zal er altijd eerst een 'gewone' massage aan vooraf gaan om elkaar te leren kennen. 

Gun jezelf deze massagevorm. De Kashmir massage geeft je naast een diepe ontspanning in je lichaam ook veel rust in je hoofd. De energie zal weer beter stromen dan ooit. 

Kashmir massage

De kashmir massage wordt op de grond gegeven op een groot, comfortabel matras. Van te voren wordt besproken wat de bedoeling is van de massage en wat de wensen zijn van de ontvanger. Na het voorgesprek maken zowel de gever als de ontvanger zich klaar om op de matras plaats te nemen. Dit is ongekleed, als dat voor beiden veilig genoeg voelt, met in het begin eventueel een lunghi of omslagdoek om. Het is belangrijk om eerst even tot rust te komen en de verbinding met elkaar aan te gaan. Daarna kan worden overgegaan tot de massage. Deze zal vooral energetisch van aard zijn en kan een sensueel karakter krijgen. Het doel is het weer laten stromen van de energie en de ontspanning weer in het lichaam voelen. Het hoofd voelt weer rustig en leeg. Na afloop nemen we ruim de tijd om weer te landen en af te sluiten. 
 

Kundalini massage

De kundalini massage wordt op de tafel gegeven en is een bijzondere massage. Kundalini wordt ook wel de spirituele kracht in mensen of levensenergie genoemd en stroomt door ons hele lichaam op en neer via onze ruggengraat. Het bepaalt onze vitaliteit, veerkracht en gezondheid. Als deze niet vrij kan stromen kunnen allerlei klachten ontstaan zoals boosheid, frustratie, pijn in de onderrug. Daardoor kan het zijn dat je je niet levendig voelt en zelfs lichamelijke klachten kunt krijgen. Terwijl de kundalini energie wordt opgewekt en omhoog gaat, passeert ze de verschillende chakra's en activeert ze hun energieën. Hierdoor ervaart iemand steeds hogere niveau's van bewustzijn. De energie voelt als een warme golf van intense warmte door het lichaam, als een intens gevoel van vreugde en ontspanning. De moeite waard om een keer te proberen! 

kundalini.jpg
bottom of page